چکاد (وبلاگ)

معرفی انواع کارگاه در سنگ نوردی (بخش نخست)

گردآوری و تدوین : مرحوم عباس جعفری و تحریریه برگجهان

از جمله مهم ترین اصول و قواعد فرود در سنگ نوردی ، کارگاه ها می باشند. با برگ جهان همراه باشید تا ابتدا تعریفی از آن داشته باشیم و سپس انواع آن را بررسی کنیم :

کارگاه محلی است در ابتدا یا انتهای مسیر فرود و یا صعود که برای حمایت و تحمل هرگونه ضربه و شوک حاصل از رها شدگی ها و سقوط و اجرای عمل ترمز طناب در هنگام سقوط تعبیه می گردد.

کارگاه ها به سه نوع تقسیم می گردند:

کارگاه طبیعی، کارگاه مصنوعی، کارگاه مرکب

کارگاه طبیعی:

بلوکها اغلب اوقت در ابتدا یا انتهای مسیر ، سنگها، دماغه ها ، سوراخها و بلوکها و حتی تنه قطور درختان می توانند محلی بسیار خوب و قوی را برای اجرای یک کارگاه حمایت جهت یک صعود مناسب فراهم کند. در چنین مواقعی از نوار ها یا تکه طنابها برای بلوک کردن و یا عبور دادن از سوراخ های موجود بر روی سنگ می توان استفاده کرد.

کارگاه مصنوعی

در مناطقی که سطح طبیعی سیر صعود برای تشکیل یک کارگاه طبیعی مناسب نباشد، میتوان با کوبیدن یک میخ ، کارگذاری شفت، و یا ابزار های گوناگوناقدام به تشکیل یک کارگاه مصنوعی نمود. لازم به یادآوری است که حتما می بایست حد اقل از دو ابزار برای تشکیل یک کارگاه مصنوعی سود برد

کارگاه مرکب

برخی اوقات به دلایل گوناگونی همچون ضعیف بودن یک دماغه یا بلوک و یا دلایلی مشابه می توان برای تقویت کارگاه از ابزار نیز استفاده نمود که به این گونه کارگاه ها ، کارگاه های مرکب گفته می شود.

محل کارگاه

از نکاتی که بایستی در خصوص محل کارگاه به یاد داشت،این است که محل کارگاه طوری انتخاب شود که از نظر ریزش یخ و سنگ در امان باشد و با توجه به اینکه در هنگام صعود نفر اول،  احتمال ریزش و کنده شدن قطعات سنگ و یخ زیاد می باشد ؛ پس می بایست محل کارگاه حمایت به گونه ای انتخاب شود که از این لحاظ امنیت لازم را برای حمایت چی فراهم نماید و هم چنین کارگاه به صورتی می بایست طراحی شود تا فرد حمایت چی بتواند تا جد ممکن نفر اول را در دید داشته باشد.

تقسیم یکسان بار سقوط بر کلیه ابزار های یک کارگاه مصنوعی

طراحی یک کارگاه مصنوعی بایستی به گونه ای انجام شود که بر روی کلیه ابزارهای کار گذاشته شده برای نصب کارگاه به طور یکسان فشار وارد آید. بدین منظور می توان از حلقه طنابچه ها و یا بلوکها به گونه های استفاده کرد که در نقطه ای از آن طناب اصلی وصل شود به طوریکه اجاد یک مثلث بار نماید. اجرای این عمل در کارگاه های مختلف به روش های گوناگون می باشد.

گردآوری و تدوین : مرحوم عباس جعفری و تحریریه برگجهان

ادامه دارد….

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 1 =

بستن
بستن